20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › Kvasnicová úsporná pomazánka

Název Množství a jednotka
droždí 2 kostky
vejce 1 ks
mléko 150 ml
strouhanka 3 lžíce
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, necháme je za stálého míchání rozpustit. Jakmile začnou vonět, přidáme vajíčko rozkvedlané v půl hrnku mléka (nebo ve vodě), povaříme, osolíme, opepříme a zahustíme asi třemi lžícemi strouhané housky. Povaříme ještě dvě minutky a mažeme na chléb.


 


RECEPTY

Vejmrda (jablečný křen)

Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové tlapky

Postup: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a... zobrazit recept

RECEPTY

Dhal - Indická čočka

Postup: Červenou čočku zalijeme studenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Rajčata... zobrazit recept

RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...